A do zupki najlepiej dodać grzanki (zrobiłam z białego pieczywa skropionego oliwą i posypanego oregano- piec z obu stron po 5 minut w 170°C )
Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 1 duża cebula
- 2 małe marchewki
- pół puszki kukurydzy
- sok z połowy cytryny
- 1 kostka rosołowa
- 1 kostka warzywna
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki oregano
- sól, pieprz, papryka słodka
- oliwa z oliwek
W garnuszku na oliwie dusić przez 15 minut cebulę i paprykę, dolać pół szklanki wody i marchewkę, dusić przez 5 minut, dodać kukurydzę, wodę, kostki, oregano, sok z cytryny, sól pieprz i gotować przez 15 minut.
Przepis bardzo słabo opisany jak dla początkującej osoby jak ja. Nie ma też informacji kiedy dodać przecier pomidorowy ani w jaki sposób kroić warzywa. Jestem w trakcie przygotowania, zobaczymy co wyjdzie z tej popeliny przepisopodobnej.
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz, faktycznie przeoczony został przecier, najlepiej dodać go zaraz po kukurydzy. Kroić warzywa można na wiele sposobów i każdy będzie dobry, u mnie tradycyjna kostka.
Usuń