Składniki:
Ciasto:
- ok.2-3 łyżek lnu mielonego
- ok.3 łyżki otrębów pszennych
- ok.3 łyżki otrębów owsianych
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego gęstego(użyłam bakomy 180g)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól ,pieprz
- ok.300g brokuła
- 1 marchewka
- Jogurt naturalny 180g
- 3 jajka
- sól, pieprz, zioła prowansalskie,
- sól czosnkowa, lub przyprawa do tzatzików, albo kosteczka czosnkowa knorra
Brokuła gotujemy 7-8 minut, składniki na ciasto mieszamy ze sobą i wylewamy do oproszonej bułką tartą i posmarowanej masłem formy do tarty i wstawiamy ciasto na 4 minutki do piekarnika nagrzanego do 180°C (z termoobiegiem) W między czasie w miseczce mieszamy ze sobą składniki na farsz oprócz warzyw. Ugotowanego i odcedzonego brokuła dzielimy na różyczki, te większe można podzielić na pół, marchew kropimy w plasterki. Wykładamy ciasto układamy na nim warzywa, rozlewamy mieszankę jogurtowo-jajeczną równomiernie na warzywa i wstawiamy na 15-20 minut do piekarnika. (180°C z termoobiegiem)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz