Ale oto dwie moje bezy wyszły trochę gumowate ale i tak były bardzo smaczne ;]
Beza:
Składniki:
4 białka
250g cukru pudru
łyżeczka mąki ziemniaczanej
2 łyżki soku z cytryny
odrobina soli
Białka ubijamy z solą a następnie małymi porcjami dodajemy mąkę, cukier, sok z cytryny.
Pieczemy w 150°C przez 30-40 minut.
Banalne kremy do bezy:
- Serkowy
- 250 g serka mascarpone
- Pół szklanki śmietany kremówki lub jogurtu naturalnego jeśli dbamy o linię ;)
- 3 łyżki cukru pudru
- kilka kropli ekstraktu waniliowego
2. Coś z niczego
- niecałe dwa opakowania jogurtu śródziemnomorskiego lub innego bardzo gęstego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżeczki cukru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz