Pyszny, prosty do wykonania i efektowny
- Opakowanie tortilli
- 1/2 puszki fasoli czerowonej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2kg mięsa mielonego
- 1 duża cebula
- 400g szpinaku
- 150 g fety lub 180g jogurtu naturalnego
- 3-4 ząbki czosnku
- ser zółty(do posypania tortilli)
- sól, pieprz,chilli, zioła typu oregano, bazylia
- olej/oliwa do smażenia
- Sos czerwony: na patelni smażymy cebulę i mięso, następnie dodajemy kukurydze, fasolę i paprykę oraz przyprawy
- Sos zielony: w garnuszku gotujemy szpinak, wyciśnięty czosnek i jogurt/fetę
- Przekładamy tortillę, sos czerwony, (można posypać serem, ale dla mnie to za dużo rozpusta), na to tortillę, sos zielony znowu tortillę i tak na zmianę a na koniec placek posypać serem(choć lepiej 5 minut przed końcem pieczenia dopiero podsypać serem )
- Pieczemy w 180°C z termoobiegiem przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz