Składniki:
Masa serowa:
Masa serowa:
Masło ucieramy z żółtkami, dodajemy ser, budyń oraz aromat waniliowy. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy.
Ciasto:
Wszystkie składniki łączymy i do (wysmarowanej masłem i oproszonej bułką tartą) blachy rozgniatamy na całej powierzchni ciasto.
- 1 budyń o smaku waniliowym
- 3/4 kostki masła
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 4 jajka
- 1 kg sera 3-krotnie mielonego
- kilka kropli aromatu waniliowego
- rodzynki (ja nie lubię i nie dodaję )
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru pudru
- 100 g masła
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany 18%
Masa serowa:
Masło ucieramy z żółtkami, dodajemy ser, budyń oraz aromat waniliowy. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy.
Ciasto:
Wszystkie składniki łączymy i do (wysmarowanej masłem i oproszonej bułką tartą) blachy rozgniatamy na całej powierzchni ciasto.
Wylewamy masę serową na ciasto i pieczemy w temp. 180°C przez około 60 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz