Składniki:
- chleb tostowy
- suszone pomidory
- pesto (lub oliwa z oliwek+oregano, bazylia, czosenek)
- ser żółty
- jajka ugotowane
- pieczarki zeszklone na maśle
- majonez
- szczypiorek
- sól, pieprz
- ketchup
- oregano
- parówki
- ser żółty
Rozwałkować chleb tostowy a następnie:
I: chleb smarujemy pesto, kładziemy plasterek sera i na brzegu suszone pomidory
II: pieczarki, rozgniecione widelcem jajka, majonez oraz szczypiorek łączymy i układamy na brzegu kromki
III: wykonujemy analogicznie do punktu I
Wszystkie kromki zawijamy w rulon, obtaczamy ruloniki w jajku i smażymy na odrobinie oliwy.
Jeśli chcemy podać je jako przekąska w formie małych kawałeczków to każdy krokiecik kroimy na 3 części.
Podoba mi się ta przekąska.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuń