niedziela, 9 czerwca 2013

Roladki z chleba tosotowego czyli niby krokiety

Mogą być podawane jako krokiety ale ciekawiej prezentują się pokrojone. Idealne jako przekąska:)

Składniki:
  • chleb tostowy 
Farsz I:
  • suszone pomidory
  • pesto (lub oliwa z oliwek+oregano, bazylia, czosenek)
  • ser żółty
Farsz II:
  • jajka ugotowane
  • pieczarki zeszklone na maśle
  • majonez 
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Farsz III:
  • ketchup 
  • oregano
  • parówki
  • ser żółty 
Wykonanie:
Rozwałkować chleb tostowy a następnie:
I: chleb smarujemy pesto, kładziemy plasterek sera i na brzegu suszone pomidory
II: pieczarki, rozgniecione widelcem jajka, majonez oraz szczypiorek łączymy i układamy na brzegu kromki
III: wykonujemy analogicznie do punktu I
Wszystkie kromki zawijamy w rulon, obtaczamy ruloniki w jajku i smażymy na odrobinie oliwy.
Jeśli chcemy podać je jako przekąska w formie małych kawałeczków to każdy krokiecik kroimy na 3 części.





1 komentarz: