wtorek, 19 lutego 2013

Szpinakowiec

Bardzo prosty i szybki przepis. Danie idealne na przekąskę lub obiad.
Piec w długiej keksówce.

Składniki:
  • gotowe ciasto francuskie
  • 400g mrożonego szpinaku
  • 200g jogurtu
  • 3 ząbki czosnku 
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • sól,pieprz 
  • papier do pieczenia
Wykonanie:
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, płat ciasta położyć wewnątrz blachy ale tak aby fragment wystawał poza formę. Do środka wlewamy szpinak połączony z jogurtem, 2 jajkami, wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Wystający fragment ciasta przykryć szpinak a wierzch posmarować żółtkiem.
Piec w 180°C z termoobiegiem przez 25 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz